DEZVOLTARE PERSONALĂ

COPII 4 - 6 ANI

Program de educație timpurie

DETALIIÎNSCRIE-TE ACUM!
Beneficiile programului educațional
pentru copilul dumneavoastră

Programul de educatie timpurie “Future Learning for Kids®” reprezinta o etapa fundamentala de pregatire a copiilor pentru primii ani de scoala prin formarea capacitatii si a interesului de a invata.

Deprinderile si cunostintele dobandite devreme de copii favorizeaza dezvoltarea ulterioara a abilitatilor si a trasaturilor de caracter care vor defini personalitatea copilului dumneavoastra. Studiile din ultimii ani au evidentiat faptul ca educatia timpurie este extrem de valoroasa pentru dezvoltarea capacitatilor individuale si a comportamentelor sociale ale copiilor. Conform cercetarilor din domeniu, investitia in educatia timpurie este cea mai rentabila investitie in educatia copiilor datorita faptului ca favorizeaza si valorifica oportunitatile de invatare de mai tarziu.

Scopul principal al participarii copiilor in cadrul lectiilor de educatie timpurie “Future Learning for Kids” este formarea si dezvoltarea interesului si a placerii de a invata a copiilor prin intermediul temelor de discutii interesante si captivante, a jocurilor individuale si a experimentelor de grup.

Fiecare modul urmareste dezvoltarea abilitatilor descrise in structura programului de educatie timpurie pe care va invitam sa le studiati pentru a cunoaste indeaproape beneficiile acestui program pentru copilul dumneavoastra.

Parintii isi pot inscrie copiii in cadrul programului oricand in timpul anului scolar.

Structura programului

Tinand cont de caracteristicile psihologice individuale ale dezvoltarii fiecarui copil, trainerii Future Learning® vor urmari pe parcursul programului de educatie timpurie sa dezvolte copiilor dumneavoastra abilitati si trasaturi de personalitate precum autonomia, spiritul de initiativa, gandirea creativa, rabdarea, atentia si concentrarea, comportamentul civilizat, perseverenta si adaptabilitatea in situatii noi, vorbirea si limbajul adecvate varstei 4-7 ani.

Temele de prezentare, precum “Stiinta distractiva” sau “Atentie si Memorie” pe care le-am ales pentru acest program reprezinta de multe ori un pretext pentru a introduce si a pozitiona copiii in situatii de invatare interesante si captivante care ne dau ocazia sa observam, sa formam si sa exersam abilitati, inclinatii si comportamente sociale adecvate pentru copii.

Modulul 1

STIINTA DISTRACTIVA

  • Cum se desfasoara lectiile de “Stiinta distractiva”?
    Temele din modulul „Stiinta distractiva” au drept scop sa ii atraga si sa ii incante pe copii prin intermediul experimentelor realizate impreuna cu trainerii in sala de curs. Totodata copiii vor lucra in grup, dar si individual, pentru a construi instrumente optice si pentru a experimenta reactii chimice captivante prin intermediul carora vor descoperi fascinanta lume a stiintelor exacte.

    Beneficiile participarii copiilor in cadrul modului “Stiinta distractiva”
    Prin participarea copiilor in cadrul lectiilor de „Stiinta distractiva” , urmarim formarea si dezvoltarea urmatoarelor abilitati, trasaturi de caracter si personalitate:

    Gandirea logica • Curiozitatea • Interesul pentru nou • Spiritul de echipa • Leadership • Lucrul individual • Dorinta de a cerceta

Modulul 2

LOGICA si PERSPICACITATE

Cum se desfasoara lectiile de “Logica si perspicacitate”?
Specialistii in educatia timpurie recomanda exersarea celor doua abilitati fundamentale, logica si perspicacitate, inca de la cele mai fragede varste. Lectiile din acest modul includ exercitii si jocuri care pun accent pe clasificare si sortare, pe gasirea de corelatii intre elemente diferite si pe rationamentele deductive. Jocurile de perspicacitate incluse in cadrul acestui modul antreneaza gandirea analitica, practica, cat si gandirea creativa, imbunatatesc intuitia si capacitatea de sinteza a copiilor.

Beneficiile participarii copiilor in cadrul modului “Logica si perspicacitate”
Prin participarea copiilor in cadrul lectiilor de „Logica si perspicacitate”, urmarim formarea si dezvoltarea urmatoarelor abilitati, trasaturi de caracter si personalitate:

Spirit de initiativa • Dezvoltarea gandirii strategice • Rationamentul deductiv • Gandirea analitica • Perseverenta si rabdarea • Capacitatea de concentrare • Argumentare

Modulul 3

MANIERE si COMPORTAMENT 

Cum se desfasoara lectiile de “Maniere si comportament”?
Lectiile de maniere elegante formeaza si totodata rafineaza vocabularul si comportamentul copiilor in situatii cu care se intalnesc zi de zi la gradinita, in familie sau cand merg in vizita. Copiii vor invata reguli elementare si in acelasi timp rafinate de comportament civilizat si isi vor surprinde parintii si cadrele didactice cu expresii elegante si comportament adecvat varstei lor. Pentru ca temele discutate pe parcursul lectiilor de maniere elegante sa fie pe deplin insusite si durabile in comportamentul copiilor, trainerii Future Learning® vor repeta pe parcursul intregului program educational, prin intermediul intrebarilor fulger care fac parte din metoda pedagogica Future Learning®, principalele repere de maniere elegante, legate de vorbire si comportament adecvate varstei copiilor.

Beneficiile participarii copiilor in cadrul modului “Maniere si comportament”:
Prin participarea copiilor in cadrul lectiilor de „Maniere si comportament”, urmarim formarea si dezvoltarea urmatoarelor abilitati, trasaturi de caracter si personalitate:

Comportament verbal adecvat • Comportament situational civilizat • insusirea regulilor de eticheta • Eleganta in comportament • Rafinament in exprimare

Modulul 4

ATENTIE si MEMORIE

Cum se desfasoara lectiile de “Atentie si memorie”?
Modulul este prezentat prin intermediul exercitiilor si a jocurilor a caror dificultate este sporita gradual atat in cadrul acelorasi lectii, cat si de la curs la curs. Atentia si concentrarea sunt abilitati foarte importante pentru primii anii de scoala, dar nu numai, si care trebuie exersate din timp si in mod constant pentru a antrena mintea copilului in directia potrivita. Pe de alta parte, exercitiile din a doua parte a modulului antreneaza mintea pentru a stimula si imbunatati memoria pe termen scurt, cat si memoria de lunga durata.

Beneficiile participarii copiilor in cadrul modului “Atentie si memorie”?:
Prin participarea copiilor in cadrul lectiilor de „Atentie si memorie”, urmarim formarea si dezvoltarea urmatoarelor abilitati, trasaturi de caracter si personalitate:

Autocontrolul • Capacitatea de concentrare • Curajul de a lua decizii • Imbunatatirea potentialului intelectual • Antrenarea memoriei • Rabdarea

Modulul 5

VORBIRE si LIMBAJ 

Cum se desfasoara lectiile de “Vorbire si limbaj”?
Modulul de actorie are drept scop principal dezvoltarea limbajului copiilor, atat verbal cat si non verbal, prin intermediul personajelor carora copiii le vor da viata prin rolul interpretat. Prin intermediul jocurilor de culise, copiii vor comunica cu usurinta si isi vor dezvolta limbajul verbal si modalitatea de exprimare cursiva, cu propozitii si expresii logice, coerente, lasandu-si imaginatia libera pentru a insufla viata personajelor pe care aleg sa le interpreteze. Prin intermediul tehnicilor actoricesti exersate la curs, si anume improvizatia scenica, modelarea expresiei corporale si miscarea scenica, urmarim sa dezinhibam copiii care sunt emotivi si sa modelam copiii cu caracter rebel.

Beneficiile participarii copiilor in cadrul modului “Vorbire si limbaj”?
Prin participarea copiilor in cadrul lectiilor de „Vorbire si limbaj”, urmarim formarea si dezvoltarea urmatoarelor abilitati, trasaturi de caracter si personalitate:

Dezinvoltura • Dictie si tonalitate • Gesturi si mimica adecvate • Descoperirea potentialului artistic • Educarea posturii • Dezvoltarea disciplinei corporale

Modulul 6

ARTA si CREATIE

Cum se desfasoara lectiile de “Arta si Creatie”?
Lectiile de abilitati practice au drept scop sa ii introduca pe copii in lumea artelor frumoase, precum pictura, sculptura sau muzica de calitate. Prin realizarea propriilor creatii artistice, copiii vor invata despre clasificarea artelor frumoase pe care le vor cunoaste si aprecia in alte forme sau dimensiuni. Arta moderna va fi de asemenea parte din programa de studiu, iar povestile din viata personalitatilor muzicale precum Mozart si Beethoven ii vor face curiosi pe copii sa descopere si sa asculte cu interes operele muzicale ale celebrilor compozitori si nu numai.

Beneficiile participarii copiilor in cadrul modului “Education Art Crafts”
Prin participarea copiilor in cadrul lectiilor de „Education Art Crafts”, urmarim formarea si dezvoltarea urmatoarelor abilitati, trasaturi de caracter si personalitate:

Intelegerea si aprecierea formelor artistice • Dezvoltarea motricitatii fine • Cunostinte artistice fundamentale • Cultivarea interesului artistic • Imbogatirea culturii generale

Modulul 7

INTELIGENTA EMOTIONALA

Cum se desfasoara modululul “Inteligenta emotionala”?
Modulul are drept scop educarea copilului din punct de vedere emotional prin intermediul jocurilor si a exercitiilor care se vor desfasura pe parcursul fiecarei lectii. Modulul „Inteligenta emotionala” se refera la modalitatea prin intermediul careia copiii pot gestiona corect relatia cu ei însisi, cu propriile sentimente si trairi, precum si la modul in care relationeaza cu persoanele din jurul lor, fie acestia copii sau adulti. Modulul este structurat in patru capitole de baza: Cunoastere personala, Empatia, Controlul emotiilor si Relatiile sociale.

Beneficiile participarii copiilor in cadrul modulului “Inteligenta emotionala”:
Prin participarea copiilor in cadrul lectiilor de “Inteligenta emotionala”, urmarim formarea si dezvoltarea urmatoarelor abilitati, trasaturi de caracter si de personalitate:

Autocontrol • Rabdare • Empatie • Relationare armonioasa • Cunoasterea propriilor emotii

Modulul 8

STIMULAREA GANDIRII INTUITIVE

Cum se desfasoara modululul “Stimularea gandirii intuitive”?
Lectiile din cadrul acestui modul au drept obiectiv antrenarea gandirii libere si a potentialului creativ al copiilor. Jocurile in grup si exercitiile individuale vor stimula copiii sa se gandeasca la solutii ingenioase si sa valorifice oportunitati si idei curajoase, eliberandu-se de constrangerile gandirii de rutina. Aplicatiile interactive pentru dezvoltarea gandirii ingenioasa vor fi prezente din abundenta in cadrul lectiilor si vor provoca copiii sa isi foloseasca toate resursele mentale pentru a rezolva cerintele formulate in cadrul exercitiilor, iar ulterior sa isi pastreze atitudinea creativa si deschisa in viata de zi cu zi.

Beneficiile participarii copiilor în cadrul modulului “Stimularea gandirii intuitive”
Prin participarea copiilor in cadrul lectiilor de “Stimularea gandirii intuitive”, urmarim formarea si dezvoltarea urmatoarelor abilitati, trasaturi de caracter si de personalitate:

Transformarea problemelor in oportunitati • Luarea deciziilor • Rezolvarea conflictelor • Formarea intuitiei • Solutionarea creativa

Modulul 9

EDUCATIE ANTREPRENORIALA

Cum se desfasoara modululul “Educatie antreprenoriala”?
Prin intermediul lectiilor de educatie antreprenoriala, copiii isi vor forma si dezvolta abilitati esentiale de viata, precum curajul de a gandi si de a actiona, de a isi asuma riscuri calculate si de a invata din greseli, de planificare si organizare a timpului si a propriilor actiuni, de ascultare activa si de a lua decizii curajoase. In cadrul jocurilor care se vor desfasura pe parcursul lectiilor, copiii isi vor asuma, pe rand, rolul de conducator in cadrul echipei pe care o vor forma si vor avea sarcina de a colabora constructiv cu membrii echipei pentru a lua deciziile cele mai bune in cadrul jocurilor la care vor participa.

Beneficiile participarii copiilor în cadrul modului “Educatie antreprenoriala”
Prin participarea copiilor in cadrul lectiilor de “Educatie antreprenoriala”, urmarim formarea si dezvoltarea urmatoarelor abilitatii, trasaturi de caracter si de personalitate:

Curajul de a actiona • Ascultarea activa • Asumarea deciziei • Lucrul in echipa
• Coordonarea unui grup • Gandirea creativa

Modulul 10

CULTURA GENERALA EXPERIENTIALA

Cum se desfasoara modululul “Cultura generala experientiala”?
Activitatile experientiale sunt printre cele mai eficiente instrumente de predare si de invatare. Modulul are drept scop educarea copiilor prin intermediul metodei experientiale a lui Kolb privind cunoasterea de catre copii a mediului inconjurator si a fenomenelor naturale din viata de zi cu zi. Prin intermediul lectiilor interactive, a demonstratiilor si experimentelor din „laborator”, copiii vor descoperi lumea inconjuratoare si vor afla raspunsuri la intrebari care le vor stimula imaginatia, curiozitatea si dorinta de a descoperi viata. Lectiile experientiale de cultura generala cu teme din Geografie, Istorie sau Fizica Pamantului vor fi experimentate chiar de catre copii, care vor juca un rol activ in cadrul lectiei, vor observa si vor reflecta asupra fenomenului si vor analiza consecintele propriilor actiuni.

Beneficiile participarii copiilor în cadrul modului “Cultura generala experientiala”
Prin participarea copiilor in cadrul lectiilor de “Cultura generala experientiala”, urmarim formarea si dezvoltarea urmatoarelor abilitatii, trasaturi de caracter si de personalitate:

Curiozitate • Imbogatirea culturii generale • Descoperire • Abilitati analitice • Cauze si consecinte

Modulul 11

PROFESOR PENTRU O ZI

Cum se desfasoara modululul “Profesor pentru o zi”?
Modulul are la baza cea mai eficienta metoda de invatare, si anume “Invatarea prin predare”. Invatarea prin intermediul acestei metode este rapida si se realizeaza in profunzime, stand la baza „Piramidei invatarii”. Copiii vor fi impartiti in grupe de studiu si vor invata in cadrul cursurilor partea din lectie pe care urmeaza sa o prezinte in fata intregii clase, indrumandu-si „elevii”, pas cu pas, pentru a realiza corect lucrarile practice pe care acestia urmeaza sa le realizeze in fiecare zi de curs. Copiii care vor fi „profesori pentru o zi” isi vor structura si pregati lectia alaturi de traineri, vor oferi explicatii si vor descrie in amanunt „elevilor” lor etapele lucrarii, vor raspunde intrebarilor care li se vor adresa si se vor asigura ca toti „elevii” vor intelege si vor executa corect lucrarile.

Beneficiile participarii copiilor în cadrul modului “Profesor pentru o zi”
Prin participarea copiilor in cadrul lectiilor de “Profesor pentru o zi”, urmarim formarea si dezvoltarea urmatoarelor abilitatii, trasaturi de caracter si de personalitate:

Planificarea • Oferirea explicatiilor descriptive • Flexibilitatea • Invatarea in profunzime • Moderarea unui grup • Increderea in sine

CUM IMI INSCRIU COPILUL LA CURSURI

1. Rezervati locul la cursul preferat, sunand la numarul de telefon 0724.406.917 sau trimitand un e-mail la adresa ploiesti@CleverChildren.ro

2. Achitati taxa de curs pe baza facturii pe care v-o trimitem prin e-mail

3. In acest moment, locul copilului dumneavoastra la curs este garantat!

Va asteptam cu drag!

ATENTIE!

Orele la care copiii vor lipsi vor putea fi recuperate in cadrul altor cursuri Clever Children®. Plata se va efectua in avans, in termen de 5 zile lucratoare de la data confirmarii inscrierii, astfel incat organizatorii sa gestioneze in mod corespunzator numarul de copii inscrisi in fiecare grupa (minim 8 – maxim 12 copii/ grupa